Torbo softstralen

Voor het soft stralen werken wij met het Torbo-softstraalsysteem. Dit straalsysteem werkt in tegenstelling tot vele andere straalsystemen met een mengsel van zand en water.

Afhankelijk van het te behandelen oppervlak wordt er in de meeste gevallen gebruik gemaakt van olivinezand. Dit  mineraalzand bevat geen Silica en is ijzervrij. Olivinezand voldoet aan de gestelde arbeids- en milieueisen en bevat minder dan de toegestane 0,5% kwartstof.

In de ketel van het Torbo-softstraalsysteem wordt het water met de olivinezand vermengd. Dit mengsel van het olivinezand met het water kan dan met een druk tot maximaal 12 Bar in de luchtstroom van het systeem geïnjecteerd worden.  Afhankelijk van de vervuiling van de steen wordt de druk van het systeem ingesteld tussen de 1 en 12 bar.

Doordat het olivinezand is omringd met water is de impact op de steen minder en is de beschadiging minimaal. Hierdoor wordt de steen niet kapot gestraald zoals bij sommige andere systemen. Nog enkele voordelen van het stralen met water zijn:

  • minder stof overlast
  • minder zand verbruik, doordat de waterdruppels, om de zandkorrel gaat zitten.

softstralen.jpg

 

 Resultaat softstralen

Resultaat Torbo soft stralen